O afacere de succes  Florile din Glina

22.04.2019

         Pasiunea pentru flori a devenit o afacere profitabila pentru o tanara familie din Glina . Cresterea florilor este printre cele mai frumoase , dar si profitabile indeletniciri din agricultura . Realizarea unei sere de flori presupune o investitie initiala , ca orice afacere , dar cererea pentru acest produs este permanenta si tot mai diversificata . 

Iata ce spun cei care si-au deschis afaceri de succes cu flori . 

La inceput a existat pasiunea , apoi a aparut ideea , iar acum s-a transformat intr-o afacere . Am inceput totul cu studii legate de biologie si productia florilor in ghivece de productie din spatii protejate , iar in toamna anului 2007 am construit o sera pe o suprafata de 100 mp , am utilat-o cu sistem de incalzire pentru zilele geroase de iarna (temperatura minima pentru crestere a florilor este +10 grade , indiferent de temperatura de afara ) , mese de productie si sistem de udare. 

Pentru a avea un rezultat bun si flori de calitate  , semintele , butasii , turba , ingrasamantul , au fost achizitionate de la firme profesionale de distributie a materialelor horticole , ceea ce a implicat o investitie pe masura . 

Pentru a incepe si dezvolta o afacere ca aceasta sau asemanatoare iti trebuie multa daruire , ambitie , rabdare (dupa minim 4 luni incepi sa faci profit ) , multe nopti nedormite , pentru a face caldura florilor la -15 grade , nu este ca si comertul in care investesti acum o suma si vrei sa o dublezi intr-o luna prin a vinde cu un adaos in alta parte . Dar cum zice romanul , speranta moare ultima , asa ca , prin multa ambitie am reusit sa produc flori frumoase si de calitate , care vor infrumuseta curtile sau balcoanele oamenilor si totodata vor raspandi un parfum minunat toata vara si pana toamna tarziu daca sunt ingrijite corespunzator. 

Acele flori care dau un parfum sunt petuniile de gradina  (grandiflora) , prima specie de flori aleasa de mine pentru a o produce . Si acum sa va zic cateva despre aceasta floare . Este o planta de gradina , dar poate fi crescuta si in jardiniera , cat si pe balcon . Petuniile grandiflora au spatii mai mari intre frunzele dispuse pe tulpini , internoduri la distanta mai mare , si au tendinta sa se raspandeasca pe sol , au cea mai mare floare , aproape 13 cm . Petuniile se uda odata pe zi , sau chiar odata la doua zile . Daca s-a observat ca pamantul este umed sau musteste de apa  , nu este necesar ca plantele sa mai fie udate in aceea zi . Seara , petuniile pot fi stropite pe frunze si flori .                                     

                                                                                    - Constantin Petrica 

            Petuniile si muscatele se vand direct de la producator , vanzarea se face la sera proprie din Glina , strada Parcului , Nr. 18 

           La sera se pot face ghivece personalizate , doritorii pot veni cu ghivecele proprii pentru a pleca cu ele frumos aranjate de aici .
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți