Ce poti face intr-o zi , la Glina !

09.06.2019

Poti spune ca , Glina este o localitate obisnuita , unde nu prea ai ce face sau ce vedea . Dar asta este total gresit ! Mai jos o sa gasesti cateva lucruri de facut in 24 de ore in Glina , cum ar veni , turist pentru o zi , deoarece vedem cu totii nevoia bucurestenilor de a iesi in natura , iar asta se simte si in Glina , unde deja un numar important de ,,turisti de o zi,, ajung saptamanal . 

Mai intai sa incepem cu o scurta descriere ... Glina , o localitate cu aproape 8.000 de locuitori din judetul Ilfov , la numai 5 km de Bucuresti . Trecutul localitatii este unul foarte maret , deoarece aici a fost descoperita ,,Civilizatia Glina,, o civilizatie ce a trait acum aprox. 4000 de ani . (dar mai multe informatii o sa gasiti intr-un viitor articol) 

In Glina se poate ajunge extrem de usor , avand statie de metrou la intrarea in localitate , dar si o linie directa de autobuz (R405 - S.T.B) din Bucuresti . 

Acum sa incepem cu ,,Ce poti face 24 de ore in Glina ?,,


1. Traseele de biciclete din Bike Resort 

             Da , Glina are un Bike Resort , pentru pasionatii de MTB si Country Bike . In total sunt 4 trasee , ce asteapta sa le incerci . 

T1-Valea Calnaului este un traseu usor , cu capatul la o balta frumoasa unde poti vedea fazani si multe lebede . 

T2- To Go Villages , este traseul ce incepe din Glina , merge spre satul Balaceanca apoi spre satul Posta , acesta fiind de asfalt . 

T3- Drumul Padurii , este cel mai lung si dificil traseu , cu capatul la o superba padure unde poti vedea caprioare si vulpi . 

Iar T4-Situl Arheologic , este traseul care imbina trecutul cu prezentul , pleci din actuala Glina , ajungi la Delta Glina , ca la sfarsit sa il termini la Situl Arheologic al Civilizatiei Glina , unde inca iti mai poti imagina din ramasite , cum traiau acesti oameni . 

Mai multe detalii si harti gasesti pe pagina de facebook - Go Bike Glina 

2. Situl Arheologic 

La sit se ajunge tot cu bicicleta , pe traseul T4-Situl Arheologic . Aici poti vedea ramasitele locurilor unde erau asezate casele , dar cu putin noroc si cateva obiecte ce amintesc de cum traiau ( important a nu se ridica aceste obiecte ) 

3. Airsoftcs Arena FySnow

Vrei sa te distrezi impreuna cu prietenii ? Perfect vino la Airsoft Arena din Glina !

 Senzații tari și multă adrenalină! Îți oferim posibilitatea de a-ți îndeplini visul, de a trăi aventura vieții tale, de a îmbrăca echipamentul militar și de a participa la tot felul de misiuni, alături de alți oameni la fel de pasionați de airsoft și Counter-Strike ca și tine sau alături de prieteni. Acum poți pune în aplicare toate strategiile care îți aduceau victoria în cadrul celebrului joc virtual! (preluat facebook ,,Airsoftcs Arena Glina,,

4. Delta Glina

Delta Glina , este o zona neclasificata arie protejata , dar localnicii , respecta mult aceasta zona , pentru frumusetea ei aparte . Poti intalnii o gramada de specii de pasari , reptile , pesti , mamifere pe raza deltei . 

La delta se poate ajunge pe traseul de biciclete T4- Situl Arheologic . Mai multe informatii si indrumari pe pagina de facebook - Delta Glina

5. Monumenutul Eroilor

Monumentul Eroilor , sau ,,Statuia,, cum o numeste toata lumea se afla in satul Catelu , si merita vazuta , aici in fiecare an sarbatorindu-se ziua Nationala a Romaniei

6. Ansamblul Monumental ,,Crucea de la Sf. Vineri''

Despre acest monument , nu se cunosc multe , dar se cunoaste ca , la cutremurul din anul 1977 , crucea de piatra din curtea bisericii Sf. Vineri din Bucuresti , a fost dusa spre aruncare pe depozitul de langa sat , apoi cativa localnici vazand-o au luat crucea si au amplasato in curtea Bisericii Catelu , unde astazi si afla un cochet parculet istoric.

Daca te-am convins ca merita sa vi macar o zi aici la Glina , ne bucuram si te asteptam cu drag ! 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți